Despre Noi

ORIGINILE NOASTRE

Începând cu anul 2003, Familia Luchianov a investit pasiune și dorință de emancipare în povestea vinului moldovenesc, canalizându-și tot efortul în cultivarea unor struguri de o calitate indubitabilă. În anul 2002 Alexandru Luchianov, cel care este vinificatorul șef și proprietarul brand-ului Et Cetera, intră în posesiunea pământului, un loc frumos și promițător. O lungă perioadă de timp Alexandru a călătorit în străinătate, încercînd să-și găsească vocația, renunțând la viața sa aventuroasă s-a întors acolo de unde își trage etimologicul. Lipsit de experiență dar motivat îndeajuns, Alexandru, având ca specialitate de bază matematica a încercat a survola domeniul agriculturi și a studia mai aprofundat vinificația, devenind un fanatic entuziast în materie de vinuri, călătorind în țările producătoare de vinuri de pe tot globul pământesc, făcând degustări cu intenția de a găsi formula ideală care dă gustul perfect vinurilor.

Terenul a fost achiziționat în 2002 de către Alexandru Luchianov, care i-a dat nume proprietății de Et Cetera.

Filosofia Noastră

Filosofia Noastră

CUM

GÂNDIM NOI

Cultivăm relațiile.

Et Cetera este o aventură de familie. Dragostea și grija sunt primordiale în menținerea bunăstării unei familii, anume aceste particularități asigură succesului vinăriei. Avem grijă cu abnegație de pământ care la rândul său ne recompensează cu o roadă bogată, controlăm cu minuțiozitate fiecare etapă de producere, începând cu cultivarea strugurilor prin metode pur ecologice, fermentarea și maturarea vinului în stejar și până la oferirea produsului finit oaspeților noștri în restaurantul vinăriei. Astfel împărtășim cunoștințele noastre din domeniu și dezvoltăm cultura consumului de vin din țara noastră.

Noi producem vinuri incomparabile, caraterizate prin eleganță, excelență și distincție. Cu meticulozitate, pricepere și dragoste cultivăm caracterul deosebit al relației omului cu natura, cu plaiul natal. Cultivăm conexiunea omului cu tot întregul.

Curiozități

Curiozități

Volumul anual de producere

150 tone de struguri

Suprafața totală a viilor

24,2 ha

Soiuri de struguri roșii

Merlot – 4,5 ha, Cabernet Frank – 1,4 ha, Feteasca Neagra – 4,5 ha, Saperavi – 1 ha, Carmenere – 2,4 ha, Cabernet Sauvignon – 4 ha, Pinot Noir - 1,2 ha, Marselan - 1 ha, Albarosa - 1 ha

Soiuri de struguri albi

Chardonnay - 1,2 ha, Sauvignon Blanc – 1 ha,
Viognier – 1 ha

Portaltoi

Riparia Rupestris 101-14, 420A, SO4

Vârsta medie a viilor

4 ani

Densitatea plantației

4000-6000 plante pe ha

Terroir

Datorită apropierii Mării Negre, Limanului și râului Nistru, în combinație cu solul bine drenat, cald la suprafață, răcoros și umed în adâncime, s-a format un terroir perfect pentru cultivarea strugurilor.

« De cum am văzut aceste locuri, am realizat că sunt perfecte pentru a planta vița de vie. Cu fiecare zi de pregătire a terenului deveneam tot mai atașat de acest spațiu pitoresc. Fără ezitare îmi dedicam toată energia și puterile pentru a insufla viață domeniului. Când îți duci traiul în mijlocul naturii, înconjurat de plantații de viță de vie, acest lucru te inspiră să creezi ceva valoros. Am fost foarte surprinși când în timpul prelucrării pămîntului au fost găsite niște artefacte, acest loc cîndva a fost o așezare omenească, locuitori cărei aveau drept îndeletnicire cultivarea strugurilor. Noi suntem urmașii lor, continuitatea, noi suntem... Et Cetera în esență! »

RECOLTA

Et Cetera este o companie exclusivistă, producătare de vinuri de aceea atragem o atenție deosebită culesului de struguri.

Toamna, recoltarea se face în voie, fără grabă. Cele mai bune vinuri provin din strugurii culeși la maturitate deplină care presupune, pe lângă un conținut optim de zaharuri și aciditate, maturitatea fenolică, a taninelor, culorii și a aromelor.

Strugurii sunt culeși manual în lăzi mici, apoi muncitorii îi sortează minuțios. Ulterior aceștia sunt transportați la vinărie. Doar strugurii de calitate înaltă sunt vinificați- soiurile roșii în vinificatoare de inox și cele albe în barrique-uri noi de stejar.

Strugurii sunt culeși manual în lăzi mici, apoi muncitorii îi sortează minuțios.

Premiile Noastre

Premiile Noastre

ORELE DE LUCRU:

L - D:

9:00 - 21:00

Meniul Nostru