Back To Grid
Spumante Apolinaria
2019 (Chardonnay+Pinot Noir)

Șampanie de culoare verde-auriu intens, cu sclipiri cristaline. Are un gust rotund, armonios, bogat și expresiv, cu note de fructe de padure coapte. Șampania are o aromă rafinată, proaspătă, cu note de pere, migdale și alune de pădure. Tonurile de păducel, salcâm și măceșe se îmbină armonios cu notele savuroase a produselor de patiserie și a untului proaspăt făcut.

Vinul a fost numit în cinstea zeului soarelui Apollo, dar denumirea acestuia a fost obținută prin sufixarea genului feminin, deoarece vinificatorul a dorit să creeze un vin spumant în onoarea fiicei sale Polina (Apollinaria). Subliniind legătura cu însoritul plai moldovenesc , caracterul jucăuș și energic al unei fetițe, precum bulele de vin spumant. Eticheta a fost realizată în culori vii, cu predominanță de nuanțe intense de galben până la bronz strălucitor. Tot efortul a rezultat într-un produs foarte prezentabil, care indică statutul vinului, puterea și jocul de gusturi și arome, precum și un potențial imens de maturare și poziționare pe piața internațională!

400 mdl
Let's see how it goes.
Serving Temperature 5-8C°
Perfect for Gustări ușoare de brânză și pește, de asemenea, se potrivește perfect cu prepelițe pe pat de piure de țelină
Share: