Despre Noi

originile

noastre

Fiind fermi convinși că plaiul natal oferă toate cele necesare pentru practicarea ocupației iubite începand cu 2003 Familia Luchianov și-a canalizat tot efortul în cultivarea strugurilor, pamântul a fost procurat în 2002 de către Alexandru Luchianov , cel care este vinificatorul șef și proprietarul barand-ului Et Cetera. O lungă perioadă de timp Alexandru a călătorit în străinătate, încercînd să-și găsească vocația, renunțând la viața sa aventuroasă s-a întors acolo de unde își trage etimologicul. Lipsit de experiență dar motivat îndeajuns, Alexandru, având ca specialitate de bază matematica a încercat a survola domeniul agriculturi și a studia mai aprofundat vinificația, devenind un fanatic entuziast în materie de vinuri, călătorind în țările producătoare de vinuri de pe tot globul pământesc, făcând degustări cu intenția de a găsi formula ideală care dă gustul perfect vinurilor.

Terenul a fost achiziționat în 2002 de către Alexander Luchianov, care i-a dat nume proprietății de ET CETERA.

În 2006, după 13 ani de călătorie, Igor, fratele lui i s-a alăturat în această aventură de viață, astfel s-a dat startul ireversibilului mecanism- după prima recoltă, atunci când primul lot de vin a fost produs și acesta a fost decorat, într-un concurs local de vinuri , cu o medalie de aur, cei doi frați au decis că este cazul să investească în construcția unei fabrici de vin și în dezvoltarea brand-ului Et Cetera, laitmotivul fiind să consolideze tradițiile prin excelență. În 2009, fabrica de vinuri a fost inaugurată, aceasta fiind dotată cu tehnici de vinificație moderne și metode vechi încercate de-a lungul anilor, astfel Et Cetera a atins succesul prin obținerea unor buchete complexe recunoscute pentru aromele și gusturile unicate.

Filosofia Et Cetera

Cum noi

credem

Cultivăm relațiile.

Et Cetera este o aventură de familie- dragostea și grija sunt primordiale în menținerea bunăstării unei familii, anume aceaste particularități sunt şi garanţia succesului vinăriei. Avem gjijă cu abnegație de pământ care la rândul său ne recompensează cu o roadă bogată, controlăm cu minuțiozitate fiecare etapă de producere, începând cu cultivarea strugurilor prin metode pur ecologice, fermentarea și maturarea vinului în stejar și până la oferirea produsului finit oaspeților noștri în restaurantul vinăriei. Astfel îmărtășim cunoștințele noastre din domeniu și dezvoltăm cultura consumului de vin din țara noastră.

Noi producem vinuri incomparabile , gustul și aroma cărora este imbibată cu duhul pământului moldovenesc. Noi cultivăm relația- comuniune a omului cu natura, cu plaiul natal, cultivăm conexiunea omului cu tot întregul.

Curiozități
Annual production

140 tone de poamă

Area under vine

16,9 ha

Grape varieties (red wine)

Merlot – 3 ha, Cabernet Frank – 1,4 ha, Feteasca Neagra – 4,5 ha, Saperavi – 1 ha, Carmenere – 2,4 ha, Cabernet Sauvignon – 3,6 ha

Grape varieties (white wine)

Sauvignon Blanc – 1 ha, Viogner – 1 ha

Rootstock

Riparia Rupestris 101-14, 420A, SO4

Average age of the vines

4 ani

Vine density

4000-6000 plante/ha

Thanks to the close proximity of Black Sea, Liman and the Dniester River in conjunction with well-drained, warm on the surface, cool and humid deep down soil a perfect terroir for growing grapes has formed.

« De cum am văzut aceste locuri, am realizat că sunt perfecte pentru a planta vița de vie. Cu fiecare zi de pregătire a terenului deveneam tot mai atașat de acest spațiu pitoresc. Fără ezitare îmi dedicam toată energia și puterile pentru a insufla viață domeniului. Când îți duci traiul în mijlocul naturii, înconjurat de plantații de viță de vie, acest lucru te inspiră să creezi ceva valoros. Am fost foarte surprinși când în timpul prelucrării pămîntului au fost găsite niște artefacte, acest loc cîndva a fost o așezare omenească, locuitori cărei aveau drept îndeletnicire cultivarea strugurilor. Noi suntem urmașii lor , continuitatea, noi suntem... Et Cetera în esență! »

Recolta

Strugurii sunt culeși manual în lăzi mici, apoi muncitorii îi sortează minuțios.

Et Cetera este o companie exclusivistă, producătare de vinuri de aceea atragem o atenție deosebită culesului de struguri.

Toamna, recoltarea se face în voie, fără grabă. Cele mai bune vinuri provin din strugurii culeși la maturitate deplină care presupune, pe lângă un conținut optim de zaharuri și aciditate, maturitatea fenolică, a taninelor, culorii și a aromelor.

Strugurii sunt culeși manual în lăzi mici, apoi muncitorii îi sortează minuțios. Ulterior aceștia sunt transportați la vinărie. Doar strugurii de calitate înaltă sunt vinificați- soiurile roșii în vinificatoare de inox și cele albe în barrique-uri noi de stejar.

Our Awards

Here is what we are proud of

Feteasca Neagra 2011

Decanter World Wine Awards London, bronze

Merlot 2010

Decanter World Wine Awards Hong Kong, bronze

Chardonnay 2011

Decanter World Wine Awards Hong Kong, silver

2013

Winemaker of The Year

Et Cetera Restaurant
Vizitati-ne
Working hours:
J - D: 9:00am - 9:00pm
Our Menu